Klaudia

Sport és zene

2004.06.11. 00:00

Programkereső

Ma indítja el a nyarat a Sport Sziget. A háromnapos fesztiválon, immár ötödik alkalommal az idén is 100% bulit és 0% belépőt ígérnek a rendezők a Népstadionkertbe látogató érdeklődőknek.

Most talán még a külföldi zenei fellépők is eltörpülnek a sportkínálat mellett: nyolcvan sportág képviselteti magát az ötven programhelyszínen. Nézni és csinálni egyaránt lehet majd, hiszen lesz kalandpark, aerobic, spinning (teremkerékpár), fitnesz-wellnesz expo, strandsportok, kosár jam és gála, slide verseny igazi havas pályán, bringaversenyek, görsportok deszkásoknak és korisoknak, EB Klub, valamint athéni útért folyó vetélkedősorozat. A Sport Sziget ad otthont az Erős Emberek Magyar Bajnokságának és az Országos Egyéni Szertorna Bajnokságnak. Lenyűgöző lesz a kínálat harcművészetekből, autósportokból is, sőt lesz Ability Park is a fogyatékkal élők beilleszkedését segítendő, de az is talál magának programot, aki szellemi tréningre vágyik. Persze a szervezők idén sem hanyagolják el a kocsmasportokat, lesz majd asztali hoki, darts és csocsó is.

A legnagyobb durranásnak az Egyesült Államokból érkező és három napig a Sport Szigeten trükköző-zsákoló Harlem Wizards ígérkezik. A kosárlabdacsapat kilenc tagja folyamatos szórakozást ígér: az első napon akrobatikus elemekkel tarkított show-t ad elő, majd barátilag megmérkőzik a Sport1-PVSK médiaválogatott ellen, a második napon a Körcsarnokban hazánk legjobb kosarasaival játszik, vasárnap pedig egész napos edzőtábort tart a sportág szerelmeseinek.

Azok estéi is tartalmasnak ígérkeznek, akik csak a hallójáratukat akarják stimulálni: 6 színpadon 27 zenekar lép fel és 30 Dj szolgáltatja a talpalávalót. Ma a nagyszínpadon a Best of, a Ghymes, a Boban Markovič Orkestar és az Anima Sound System képviselik a könnyedebb hangvételt. A holnapi nap a zúzósabb zenéké lesz: a Tankcsapda és három tengerentúli csapat lép fel: a Weakerthans, a Hatebreed és a sztárvendégként beharangozott Slipknot. Utóbbitól kicsit meg fognak ijedni azok, akik nincsenek hozzászokva a horrorisztikus, görcsös maszkokban előadott progresszív nu metalhoz. A vasárnapi kínálat megint emészthetőbb lesz a Hollywoodooval, a Heaven Street Sevennel, a Kispál és a Borzzal és persze a Sziámival, akik valamiért mindig mindenhol ott vannak.