József, Bánk

III. Regejáró Misztrál Fesztivál

2004.06.14. 00:00

Programkereső

A Misztrál Fesztivál harmadik alkalommal kerül megrendezésre a Misztrál együttes és a Misztrál Fesztivál Alapítvány közös szervezésében. A fesztivál célja a különböző művészeti ágak autentikus forrásokon alapuló összekapcsolása (megzenésített versek, kiállítások stb), valamint az európai és ezen belül különös hangsúllyal a Kárpát-medencében élő népek irodalmi, népzenei kultúrájának megőrzése és élővé tétele.
4aeaba84-4a60-4b19-82c5-077148cddb8f

Az idei fesztivál Nagymaroson lesz 2004. július 16-17-én, s a fesztivál másik célja a Nagymaros idegenforgalmának fellendítéséhez való hozzájárulás egy igazi kulturális attrakcióval. A legfontosabb célcsoportok a szervezett középiskolai és egyetemi fiatalság, valamint a családos szervezetek. A fesztiválon keresztül a térség turisztikai értékeit is bemutatják, így a vendégeknek a programokon túl lehetőségük nyílik a Dunakanyar értékeivel is megismerkedni.

A fesztiválon fellép többek között a Misztrál, Szélkiáltó, a Makám, a Vujicsics és a Ghymes együttes, a Vándorvokál, a Tolcsvy Trió, továbbá Berecz András, Huzella Péter, Radványi Balázs, a Musica Historica, Kobzos K. Tamás, Kátai Zoltán és Róka Szabolcs, Nemes Levente, a Lebújok együttes, a Tatros és a Móc-art.

Az egy napos jegy ára 1500, a két naposé 2500 forint; a szombati gyermekprogramra a belépés ingyenes. Jegyek a helyszínen válthatók.