Gábor, Karina, Ders

Soproni ünnep

2004.06.19. 00:00

Programkereső

A Leghűségesebb Városban, Sopronban, tegnap kezdődött és július 11-ig tart az idei nyári kulturális fesztivál, a Soproni Ünnepi Hetek. A 47. alkalommal megrendezett programsorozat nyitánya a Fő téren volt, ahol Virtuóz varázs című műsorával a Rajkó zenekar szórakoztatta a közönséget.

Ezen a hétvégén színes rendezvények, népzenei koncertek, utcaszínházi és bábelőadások, néptáncbemutatók, mézeskalács-készítők, gyertyaöntők, bábkészítők vegyülnek a kézműves-kirakodóvásár forgatagába. Ekkor kel életre a Fő téri színpadon Szesz Démona és Héteott Heló szerelmi históriája, a Kajárpéci Vízirevű társulatának előadásában.

A tradíciókhoz híven a fertőrákosi Barlangszínházban három opera- és egy operettelőadás emeli az idei ünnepi hetek rangját. Fesztivál lesz a fesztiválban a Régi Zenei Napok jubileumi előadás-sorozata június 26. és július 3. között. A régi zene életre keltői huszadik alkalommal vesznek részt az ünnepi heteken. Az idén egyebek mellett különleges zenélő padokat hoznak Sopronba, amelyek az uniós tagállamokat képviselik. A rajtuk helyet foglalók annak az országnak a zenei kultúrájából kapnak ízelítőt, amelyet az általuk kiválasztott pad szimbolizál. A Régi Zenei Napokon neves nemzetközi professzorok vezetnek zenei és tánckurzusokat. Lesz emellett nemzetiségi kórusfesztivál, nemzetközi fúvószenei találkozó, határbál.