Sándor, Ede

Önsegélyező koncert

2004.06.22. 00:00

Programkereső

Az Erkel Ferenc Vegyeskar 2003 áprilisában a IX. Budapesti Nemzetközi Kórusverseny vegyeskari kategóriájában első helyezést ért el, karnagyuk pedig a zsűri döntése alapján a legtehetségesebb fiatal karnagynak járó Lantos Rezső különdíjban részesült. A Vegyeskar most Brémába készül a III. Kórusolimpiára. Mivel azonban nem áll rendelkezésükre a szükséges pénz a kiutazáshoz, kitalálták az „Önsegélyező koncertet”.
81bd852c-ef4d-45c0-8805-b3feaaa34615

A budapesti versenygyőzelem lehetőséget adott arra, hogy idén júliusban Magyarországot képviselve az Erkel Ferenc Vegyeskar részt vegyen az egyik legjelentősebb kórus-világversenyen, a III. Kórusolimpián, Brémában. A részvételhez szükséges anyagi feltételek viszont még nem állnak teljesen rendelkezésükre, ezért a kórus hangversenyt rendez június 26-án, szombaton, 17 órai kezdettel a XVI. kerületben, Mátyásföldön, az Erzsébet-ligeti Színházban. A koncerten a magyar és az egyetemes zenetörténet jelentősebb stílusait és korszakait felölelő kórusművek és zongoradarabok csendülnek fel Cseri Zsófia vezényletével. Közreműködik Varga Csilla zongoraművész.

A koncert hallgatói a belépőjegy árával a kórus részvételét támogatják a III. Brémai Kórusolimpián. Jegyek a helyszínen is válthatók 500 és 1.000,- Ft-os áron vagy az ismerős kórustagtól elővételben is igényelhetők. Ha valaki a koncerten nem tud részt venni, de támogatni szeretné a kórust (cég, szervezet, magánszemély), az együttes honlapján (link alább) található elérhetőségeken megteheti, s itt a kórusról is található bővebb információ.

Eddig három magyar kórus van a döntőben, kettő pedig az elődöntőben. Részletek angol és német nyelven a verseny honlapján (link alább) találhatók.