Benedek

A BFZ Délkelet-Ázsiában járt

2004.06.23. 00:00

Programkereső

Június 22-én visszaérkezett kéthetes délkelet-ázsiai turnéjáról a Fesztiválzenekar. Az együttes Fischer Iván vezényletével két-két nagysikerű hangversenyt adott Malájzia fővárosában, Kuala Lumpurban, Szingapúrban, valamint Hong Kongban.
058d690f-9a08-4415-afd9-e2a9fb5fb287

A Beethoven, Bartók, Ravel, Schumann és Schubert művekből összeállított műsorok szólistái a hegedűművész Christian Tetzlaff és a csellista Misha Maisky voltak. Szingapúrban először, Kuala Lumpurban másodszor, Hong Kongban harmadszor járt a zenekar.

A zenekar egyik hong kong-i koncertjét élőben közvetítette a helyi televízió. A turnéról megjelent kritikák felsőfokban méltatják a zenekar és karmestere teljesítményét. Hong Kong vezető angol nyelvű napilapja, a South China Morning Post a hangversenyt az utolsó hónapok legjelentűsebb zenei eseményének tartja, Fischer Ivánban pedig a világhírű magyar karmesterek méltó utódját látja. A tekintélyes szingapúri The Straits Times azt írja, hogy bár a Beethoven-Brahms darabokból összeállított műsor először konvencionálisnak tűnhetett, az előadás különleges és feledhetetlen volt.