Gertrúd, Patrik

Állatkerti hangversenyek

2004.06.28. 00:00

Programkereső

A Fővárosi Állat- és Növénykertben hétfőn kezdődik az egész nyarat betöltő esti komolyzenei hangversenysorozat, amelynek első helyszíne a tengeri akvárium előtti tér lesz.

Az állatkert történetében több olyan korszakot is találunk, amikor koncerteket rendeztek. Az első magyarországi rádióadás idején a hallgatók komolyzenei hangversenyt hallhattak élőben az állatkertből.

Hétfőn a nyári Zenekari Estek harmadik évada kezdődik. Az idén a Nagy-tó partján, a Pálmaház és a tengeri Akvárium bejárata előtti sétány is otthont ad a hangversenyeknek. A Filharmónia Budapest közreműködésével felcsendül majd Csajkovszkij V. szimfóniája, Mozart A-dúr zongoraversenye, Verdi Aidája, balettzenék, valamint Strauss-keringők is. Világhírű karmesterek – mint Jurij Szimonov és Philippe Entremont – járulnak hozzá a sorozat színvonalához.

Bizonyára nagy érdeklődés kíséri majd az augusztus 25-i koncertet is, amelyen Vásáry Tamás vezényli a Magyar Rádió Szimfonikus Zenekarát, a zenészek pedig olasz–francia balettzenéket adnak elő.