Sándor, Ede

Ötödik évébe lépett a Hegyalja Fesztivál

2004.06.28. 00:00

Programkereső

Ötödik alkalommal rendezik meg a Hegyalja Fesztivált a rakamazi kempingben július 14-e és 18-a között. Az eseménysorozat az idén is a legrangosabb vidéki nyári fesztiválok egyike, mert a hazai pop-rock-underground képviselői mellett világszerte jegyzett sztárokkal is találkozhat a közönség.

A Hegyalja Fesztivált a legutóbbi esztendőkben a tokaji vidék egyik legnagyobb fesztiváljaként emlegetik. A kezdeti tizenegyezer érdeklődő 2003-ra közel 35 ezerre emelkedett. Az elmúlt éveket nagyszabású tereprendezés, parkosítás, infrastruktúra-fejlesztés jellemezte.

A zenei kínálatban a jól ismert sztárok mellett helyet kapnak az új felfedezettek is. Továbbra is jelen lesznek az igényes slágerzene, a rock, a blues, az elektronikus tánczene és más progresszív műfajok legfontosabb hazai képviselői, mint például a Kispál és a borz, az Anima Sound System, a Korai Öröm, a Tankcsapda. Idén külföldi sztárokat is sikerült megnyerni a fesztiválra: a brit Banco de Gaia-t, illetve a szintén brit, progresszív elektronikus tánczenét játszó Kosheen-t.

A fesztiválon ezúttal kiemelkednek a környezetvédelmi programok, a szervezők szeretnék felhívni a figyelmet a környezettudatos életmódra és az alternatív társadalmi-kulturális értékekre.