Gábor, Karina, Ders

Budavári Nyár 2004

2004.06.29. 00:00

Programkereső

A Budavári Nyár 2004 elnevezésű rendezvény július 16. és augusztus 15. között gazdag programmal vár minden érdeklődőt. A rendezvénysorozatot ez évben új szervező, a Zempléni Fesztivált is ez évtől rendező Interkultur Hungaria Kht. csapata készítette elő a Honvéd Együttes közreműködésével.
35d5967b-0dc7-483a-b97d-8444c5cee1f8

A Budavári Nyár központi helyszíne továbbra is a Hadtörténeti Múzeum udvara lesz, ahol igényes, szórakoztató nyáresti programokkal várják az érdeklődőket. A szimfonikus estek sorozatban mindenki megtalálhatja a kedvére való programot. A műsorok a Liszt Ferenc Kamarazenekar és a Duna Szimfonikus Zenekar klasszikus koncertjeitől a Rajkó Zenekar szimfonikus folklórestjén keresztül a Honvéd Férfikar és a Budapest Jazz Orchestra közös jazz hangversenyéig a zenei műfajok széles spektrumát öleli fel. A fesztivál egyik különlegessége a Magyarországon vendégeskedő kiváló angol együttes, a Southampton Symphony Orchestra hangversenye.

A hagyományos Meseudvar is megnyílik a látogató családok előtt szombat délelőttönként 10 órától a Hadtörténeti Múzeum udvarán. A gyerekek ismét találkozhatnak kedvenc mesefiguráikkal. Rumcájsz a rabló, Óz, a nagy varázsló kalandjai mellett a Trambulin Színház Varázsfuvola előadása várja a kicsiket és nagyobbakat egyaránt.

Új helyszínnel is bővül idén a nyári hangversenyek kínálata. A budavári Mátyás templomban az oratóriumirodalom kedvelőit várják a műfaj legnagyobb alkotásaival. A péntek este 20 órakor kezdődő hangversenyeken kiváló előadók tolmácsolásában elhangzik Bach h-moll miséje, Rossini Stabat Matere, Mozart Requiemje és Händel Messiás című oratóriuma.

Az egyházzenei sorozat utolsó, ajándék hangversenyén először lép fel Budapesten a világ hangversenytermeinek egyik nagy felfedezése, a lipcsei Amarcord Énekegyüttes. A világhírű King’s Singers utódjaként számon tartott fiatal művészek a lipcsei Tamás templom fiúkórusának egykori tagjai. Kiemelkedően magas szintű énekkultúrájuk és igényes műsorválasztásuk felejthetetlen élményt ígér augusztus 15-én, este fél nyolctól a Budavári Nyár vendégeinek.