Ágnes

Ma kezdődik a Budafest Zenei Fesztivál

2004.07.08. 00:00

Programkereső

Budapest egész nyári művészeti programját meghatározza a Budafest Zenei Fesztivál, amely ma kezdődik a Magyar Rádió Szimfonikus Zenekarának hangversenyével.

Csütörtökön kezdődnek, és augusztus végéig tartanak a Budafest Nyári Zenei Fesztivál szimfonikus hangversenyei, amelyek a Bazilika előtti Szent István téren, a Magyar Állami Operaházban és a Hilton szálló Dominikánus udvarában lesznek.

A nyitóhangversenyen a Magyar Rádió Szimfonikus Zenekara játszik, Vásári Tamás vezényletével és zongorajátékával. Július 14-én a Nemzeti Filharmonikus Zenekar koncertezik Kocsis Zoltán dirigálásával, 20-án a MATÁV, 25-én a MÁV, 30-án pedig a budafoki Dohnányi Ernő Szimfonikus Zenekar lép fel a Bazilika előtti Szent István téren.

A Budavári nyárestéket a Hilton szálló Dominikánus udvarában rendezik meg, ahol az operától a dzsesszig minden zenei műfaj hallható lesz. A nyári opera és balett fesztiválnak a Magyar Állami Operaház ad otthont. Az érdeklődők láthatják például a Rigolettót olyan világsztárok közreműködésével mint Paolo Gavanelli, Miklósa Erika, Felipe Rojas.