Zsuzsanna

Az idén először nyáron is lesz Raiffeisen Jazz Klub

2004.07.09. 00:00

Programkereső

A Raiffesen Jazz Klub koncertsorozat 2002. március 1-jén indult a Raiffeisen Bank Rt. kizárólagos támogatásával az International Buda Stage IBS) színpadán. Ez alatt a két és fél év alatt a hazai jazzélet színe-java megfordult itt a legfiatalabb tehetségektől az idősebb nemzedékig – többen más-más formációban is megmutatták sokszínű tehetségüket.
8ef50e35-baa8-4015-b66e-49d0d33079c8

Az idei évben első alkalommal nyáron sem szakad meg a sorozat, hiszen tegnap volt a sorozatot beharangozó sajtótájékoztató, valamint az első koncert a Rózsakert Bevásárlóközpont Bécsi Kávézójában. A koncerten Pege Aladár nagybőgőművész lépett fel saját, fiatal művészekből álló zenekarával (Koloncsák Zsolt – zongora, Zana Zoltán – szaxofon, Sramkó János – dob).

A koncertek, amelyek hét csütörtökön át minden alkalommal este hat órakor kezdődnek – az idősebb generáció tagjainak fellépései mellett –, műhelyszerűen lehetőséget teremtenek arra, hogy a fiatalabb nemzedék tagjai bemutatkozhassanak, s felkészülhessenek arra, hogy a későbbiekben az IBS színpadán is fellépjenek.

A későbbiekben a Bécsi Kávézó teraszán (rossz idő esetén a kávézóban) fellép még a külföldön talán legismertebb magyar jazz zenész, Tony Lakatos, aki éppen itthon tölti szabadságát, a Szakcsi Trió, a JazzSteps, Szalóky Quartet, Vukány György és együttese, a Whiteful Jazz Quartet és a Laux Trió.

Az őszi „normál” Raiffeisen sorozat október nyolcadikán nyit Pege Aladár 65. születésnapi koncertjével; ezt követően ebben az évben még november 5-én és december 10-én lesznek jazzkoncertek az IBS-ben.

Részletes program:

Július 15. 18:00 – JazzSteps
Km.: Urbán Orsolya (ének), Finok Zoltán (klarinét, szaxofon), Bér Zsolt (trombita), Almási Attila (harsona), Nagy Iván (zongora), Oláh Zoltán (nagybőgő), Boegán Péter (dob)

Július 22. 18:00 – Tony Lakatos és a Szakcsi Trió
Km.: Tony Lakatos (szaxofon), Szakcsi Lakatos Béla (zongora), Orbán György (nagybőgő), Pecek Lakatos András (dob)

Július 29. 18:00 – Whiteful Jazz Quartet
Km.: Csikós-Tardy Zsófia (ének), Csikós Attila (gitár), Oláh Péter (nagybőgő), Csomós Ferenc (dob)

Augusztus 5. 18: – Szalóky Quartet
Km.: Szalóky Béla (trombita, harsona), Szeverényi Mátyás (gitár), Pintér Zoltán (zongora), Oláh Péter (nagybőgő)

Augusztus 12. 18:00 – Vukán György és a Creative Art Trio
Km.: Vukán György (zongora), Berkes Balázs (nagybőgő), Balázs Elemér (dob)

Augusztus 19. 18:00 – Laux Trio
Km.: Laux József (dob), Dávid Tamás (zongora), Sárkány Sándor (nagybőgő)