Zsuzsanna

Magyar gitárművész bizonyult a legjobbnak Montreux-ban

2004.07.11. 00:00

Programkereső

Magyar gitárművész nyerte a montreuxi dzsesszfesztivált. A győri Pusztai Antal játékát díjazta első helyen a zsűri.

Egyedülálló nemzetközi sikert ért el a győri Pusztai Antal gitárművész, aki a montreuxi dzsesszfesztiválról elhozta az előkelő első díjat. A francia-svájci határszéli Montreaux 39. alkalommal adott otthont a nemzetközi megmérettetésnek, ahol a 26 éves győri fiatalember a világ 145 gitárművésze közül bizonyult a legjobbnak. A versenyre való kijutást megelőzte egy CD-n összeállított anyag zsűriztetése. Így az ezreket vonzó fesztivál elődöntőjére mindössze tízen kaptak meghívást.

Pusztai Antal már ez utóbbival is megelégedett volna, hiszen olyan hírességekkel játszhatott együtt, min Buddy Williams dobos, vagy George Benson zeneszerző, akik több mint 10 éve dolgoztak együtt Michael Jacksonnal.

A győri fiatalember muzsikáját és improvizációs technikáját nemcsak a legjobb négy közé pontozta a héttagú zsűri, de a fesztiválról ünnepelt sztárként a pálmát is elhozta. A bécsi zeneakadémia végzős hallgatóját többféle szerződés és kurzus várja Angliában, Amerikában, Párizsban és Montreuxban, valamint különdíjként szerződést kötött vele a Gibson cég is.