Fábián, Sebestyén

La donna appassionata

2004.07.23. 00:00

Programkereső

A BUDAfEST Fesztivál keretében augusztus 6-án és 8-án a Magyar Állami Operaház ad otthont Lukács Gyöngyi „La donna appassionata” című gálakoncertjének. A világszerte ünnepelt drámai szoprán partnere Lado Ataneli és Viktor Afanasenko lesz.
5b8c3158-4d68-4046-b424-90780eca58fd

Lukács Gyöngyi zenei tanulmányait a moszkvai Csajkovszkij Akadémia zongora, zeneszerzés és ének szakán végezte. Húsz évesen debütált a Magyar Állami Operaházban Verdi Trubadúrjának Leonórájaként, külföldön először pedig Baselben Toscaként ünnepelhette a közönség. Első CD-je 2002 augusztusában készült el, amelynek érdekessége, hogy elhangzik rajta Lady Macbeth első felvonásbeli áriája, amelyet teljes egészében még sosem rögzítettek szóló lemezen.

A 2003/04-es évad kiemelkedő sikerei közé tartozott a hamburgi opera új Nabucco produkciója, amelyben Abigél szerepét énekelte Lado Ataneli és Viktor Afanasenko partnereként. A budapesti Operaházban is Afasenko (tenor) és Ataneli (bariton) lesz a művésznő partnere. Az esten Verdi-, Mascagni-, Puccini- és Giordani-áriák hangzanak el. Közreműködik a Budapesti Filharmóniai Társaság Zenekara Héja Domonkos vezényletével.