Bernadett

Ismét Budapesten a Peter Lipa Band

2004.07.27. 00:00

Programkereső

A Gramy Records két meghatározó zenekara, a Peter Lipa Band és a Djabe áprilisban már két közös koncertet adott: Budapesten és Szolnokon. A Peter Lipa Band legközelebb szeptember 22-én, este fél nyolctól lesz hallható a New Orleans Music Clubban (1066 Budapest, Lovag u. 5.).

2004 tavaszán a Peter Lipa Band a Djabe zenekarral közös, magyarországi turnén vett részt. A koncerteket a Gramy Records rögzítette, és az előadások legjobb pillanataiból válogatták össze a „Live in Hungary” anyagát. Peter a felvételeken a legjobb formáját hozza. A „Beatles in Blue(s)” lemez klasszikusai mellett hosszú és sikeres pályájának legjelentősebb darabjai hangzanak el.

A részben magyar származású Peter Lipa a szlovákiai jazzélet legprominensebb képviselője, aki évtizedek óta szerepel Európa tíz legjobb jazzénekesének listáján. Zenekarában a legjobb szlovákiai jazz-zenészek játszanak. A Peter Lipa Band tagjai: Peter Lipa (ének), Juraj Tatár (billentyűs hangszerek), Martin Gaspar (basszus gitár, vokál), Marcel Buntaj (dob), Michal Zacek (szaxofon, vokál). A Peter Lipa Band a ’80-as évek elején több magyarországi jazz fesztiválon is sikerrel szerepelt. A Magyar Rádió archívumából két 1980-as miskolci felvétel is felkerült a cd-re bónuszként.

85e12454-be15-4e82-8c30-f63a45db65ba

Az új album jó bizonyíték arra, hogy Peter több mint negyedszázada magas minőséget képvisel az európai zenében. A Pozsonyban élő, anyai ágon magyar származású énekest a legkiválóbb szlovákiai jazz zenészek kísérik a lemezen, ahol az összes dalt angol nyelven hallhatjuk. A Gramy Records ezzel a kiadvánnyal ünnepli meg, hogy az Európai Unió lebontja a határokat Magyarország és Szlovákia között, mivel a kiadó elkötelezett híve a közös kulturális múltból fakadó hagyományok ápolásának.