Zsuzsanna

Linum Művészeti Fesztivál

2004.07.28. 00:00

Programkereső

Augusztus 17. és szeptember 28. között immár ötödik alkalommal kerül sor a Linum Művészeti Fesztiválra. A ritkaságnak számító pilisi lenről, azaz Linum dolomiticumról elnevezett rendezvénysorozat helyszínei Budapest, Nagykovácsi és Piliscsaba lesznek. A művészeti programok mellett népszerű-tudományos előadások és gasztronómiai események is színesítik a fesztivált.
5dcb6f99-951a-4379-affa-8f209417d78a

A hangversenykínálatban szerepel Várjon Dénes és Simon Izabella négykezes zongoraestje, Kónya István lantművész koncertje, Gáspár Kornélia fuvola-, Malina János furulya- és Vigh Andrea hárfaművész előadása, valamint a Nemzeti Filharmonikusok művészeinek hangversenye. A fesztivál első két hetében Zsigmondy Dénes hegedűkurzusán vehetnek részt az érdeklődők. Igazi különlegességnek ígérkezik Elek Szilvia zongoraművész és Oberfrank Pál színművész fellépése: az előadók Erik Satie polgárpukkasztó zenéjét idézik fel a múlt század elejéről. A jazz kedvelői a Creative Art Trio, valamint Márkus Norbert zongorista hangversenyére látogathatnak el, és megtekinthetik a Budapesti Táncszínház Kék rapszódia előadását is.

A Linum Művészeti Fesztivál keretén belül Olexa József, Molnár C. Pál, Csiky László, Tónió, Udvardy Csaba és Kardos Péter műveiből rendeznek kiállításokat. A irodalmi programok meghívottjai Jókai Anna, illetve Kányádi Sándor és a Kaláka együttes lesznek.