Sára, Márió

Ma kezdődik a Félsziget Fesztivál Marosvásárhelyen

2004.07.28. 00:00

Programkereső

A Magyar Ifjúsági Értekezlet második alkalommal rendezi meg a Félsziget Fesztivált július 28-a és augusztus 1-je között Marosvásárhelyen, a Weekend Telepen. Az idei évben a Sziget Kulturális Szervezőiroda is részt vesz a szervezésben.
659be161-0ac1-4f03-bf63-f44b1142e962

Talán ez is oka lehet annak, hogy sok hasonlóság fedezhető fel a két fesztivál programjában. A nagy különbség az árakban rejlik. Míg a budapesti Sziget Fesztiválra a hetijegy elővételben 20 000 forint, a Félsziget Fesztivál egészére a belépő körülbelül 3000 forint, a napijegy ára kevesebb, mint 800 forint. Hasonló étel-, ital- és szállásárakra lehet számítani. Budapestről csupán az utazás a drága (és kicsit hosszú). A szervezők Marosvásárhelyen 45 000 fiatalra számítanak, ezért az ötnapos rendezvény Románia legnagyobb kulturális rendezvényének mondható.

A fesztiválon három helyszínen összesen hetven romániai, magyarországi és nemzetközi előadó lesz látható-hallható. Fellép többek között az After Midnight, az Anima Sound System, az Animal Cannibals, a Beatrice és a Bikini, az Európa Kiadó, Ganxsta Zolee, a Heaven Street Seven, a Hobo Blues Band, a Kispál és a Borz, a Moby Dick, a Nyers, a Republic, Takáts Tamás, a Tankcsapda, a Venus és a Zanzibár. Színpadra lépnek továbbá élvonalbeli román zenekarok is. A húzónév a Chumbawamba (július 29.). A zenén kívül lesz színjátszó- és humorfesztivál, irodalmi délután, civil falu, filmfesztivál, művész sátor és sport is.