Zsuzsanna

Zenésztábor

2004.07.29. 00:00

Programkereső

Zene határok nélkül a címe annak a koncertnek, amelyet Balassagyarmaton ma nyolc órától adnak a július közepe óta tartó nemzetközi muzsikustábor tanárai és növendékei. Beethoven Karfantáziáját (Szokolay Balázs - zongora) és Orff Carmina Burana című oratorikus művét játsszák. Helyszín: Palóc liget szabadtéri színpada (eső esetén a volt vármegyeháza). Karnagy: Ember Csaba, vezényel: Karol Borsuk.

A muzsikustábort záró gála holnap 19 órakor kezdődik a város zeneiskolájában. Itt a musicalé a főszerep, az idén ugyanis a hangszeres képzés mellett musical kurzust is indítottak.

Balassagyarmatra tíz országból érkeztek fiatal muzsikusok és pályakezdő művészek; összesen száznegyven növendék, akiket a Liszt Ferenc Zeneművészeti Akadémia tanárai, hazai és külföldi egyetemek, zeneművészeti szakiskolák zenepedagógusai, művészei oktattak. Ember Csaba, a fesztivál házigazdája és főszervezője tárlataikra is felhívta a figyelmet. Zeneiskolájuk képzőművészeti tagozatának növendékei együtt mutatkoznak be, és megtekinthető itt Kass János illusztrációsorozata is, amelyet A kék szakállú herceg várához készített. Bemutatják továbbá három fotóművész, Kristin Furest, Jaff Taylor és Pénzes Géza korábbi muzsikustáborokban készített fényképfelvételeit is.

(A ma esti előadásra jegyek igényelhetők a Rózsavölgyi Márk Művészeti Iskolában, Óváros tér 11.)