Hella

Tradíció és megújulás – Zempléni Fesztivál 2004

2004.08.03. 00:00

Programkereső

Augusztus 13. és 19. között több mint hatvan kulturális esemény közül válogathatnak a Zempléni Fesztivál (korábbi nevén: Zempléni Művészeti Napok) látogatói. A programsorozat szervezői feladatait ettől az évtől kezdve a Hollerung Gábor vezette Interkultur Hungaria Kht. látja el.
5edc0d19-5d78-4c42-8969-ee4d51ae3dca

A „Tradíció és megújulás” mottó hűen tükrözi a fesztivál célkitűzését: tovább vinni a megkezdett, értékes hagyományokat, ráirányítani az ország figyelmét a zempléni térség kulturális és turisztikai értékeire, valamint bemutatkozási lehetőséget biztosítani tehetséges ifjú művészek számára. Ennek megfelelően az idei rendezvény zenei bázisát két fiatal együttes, a Budafoki Dohnányi Ernő Szimfonikus Zenekar és a Danubia Szimfonikus Zenekar alkotja.

Az utóbbi zenekar 13-i nyitókoncertje és a Liszt Ferenc Kamarazenekar 19-i záróhangversenye között öt tematikus nap, a Tánc, a Régizene, a Világzene, az Új zene és az Opera napja várja a vendégeket. A korábbi évekhez hasonlóan idén is Sátoraljaújhely, Sárospatak, Tokaj és Szerencs lesz a fesztivál központi helyszíne, újdonság azonban, hogy mind a négy városban lesz esti fesztiválkoncert. A programsorozat idén is ellátogat határon túli településekre: a kassai Szent Erzsébet Dómban a Honvéd Férfikar, Leleszen a Budafoki Dohnányi Ernő Szimfonikus Zenekar vonós szextettje lép fel. A nagykoncertek mellett idén sem maradhatnak el a kellemes kávéuzsonnák, a kirándulókoncertek és a zenével, tánccal „körített” történelmi lakomák.