Bernát, Felícia

A Magyar Jazz Szövetség versenyfelhívása

2004.08.05. 00:00

Programkereső

Jazz-zeneszerző és -hangszerelő versenyt rendez a Magyar Jazz Szövetség. A rendezvény célja, hogy hazai szerzőktől új, eredeti jazzkompozíciók szülessenek, valamint hogy olyan hangszerelések lássanak napvilágot, melyek magyar komponisták alkotásait dolgozzák fel.
1fe1898e-f9f8-4a71-bfde-6ec2a7284314

A megadott hangszer-összeállításnak megfelelő, hét-tíz perces versenyművek minimum septett, maximum big band formációra készülhetnek. A Legjobb kompozíció kategória dobogósai kétszáz-, száz- és hetvenezer forintot, a legjobb big band és a legjobb combo hangszerelés készítői kétszáz-, illetve hetvenezer forintot nyernek. A versenyben nem szerepelhet olyan saját szerzemény, amelyet már kiadtak lemezen, illetve korábban nyilvánosan bemutattak.

Nevezési díj és korhatár nincs. A műveket legkésőbb október 1-ig lehet eljuttatni a Magyar Jazz Szövetségnek. A kompozíciók nyilvános bemutatására november 19-én, a rendezvény döntőjében kerül sor a Millenáris Parkban. A zsűri által legjobbnak talált művek az esti gálakoncerten hangzanak majd el.