Hella

Jövő héten Barokk Fesztivál

2004.08.05. 00:00

Programkereső

Augusztus 13-án, 14-én és 15-én rendezik meg Győrben a hagyományos, ám új névvel jelentkező Barokk Esküvő Történelmi Ünnepi Játékokat.

Szeretnénk bekapcsolódni a nemzetközi történelmi fesztiválok sorába, ezért idén már olyan új névvel jelentkeztünk, amely pontosan fedi a programokat, azt, hogy a barokk esküvő és rendezvényei a XVII. - XVIII. század teljes kultúrtörténetét felidézik a tánctól és az ételektől a ruhákon át a hajdani legendákig – mondta Keglovich Ferencné a fesztivált szervező Családi Intézet igazgatója.

A három nap alatt a hagyományos barokk szerenád, barokk ügyességi torna és a korabeli esküvői ceremónia mellett újdonságok is várják a látogatókat. Idén először rendezik meg például a kakaskukorékoló versenyt, amelyen bárki részt vehet és hallathatja hangját. Az ötlet a győri vár visszavételéhez kötődő vaskakas legendára épül: a törökök úgy vélték, hogy a magyarok akkor foglalják vissza a győri várat, ha a torony tetején lévő vaskakas megszólal.

A fesztiválon megelevenedik a középkori győri piac is, ahol a vásári forgatagban régi játékokkal és kézműves mesterségekkel ismerkedhetnek a látogatók, a szórakozásról pedig vásári komédiások gondoskodnak.