Orbán

Pesthidegkúti Nyári Művészeti Fesztivál

2004.08.15. 00:00

Programkereső

Augusztus 24. és 29. között a Klebelsberg Kuno Művészeti és Kulturális Központ ad otthont a Pesthidegkúti Nyári Művészeti Fesztiválnak. A rendezvénysorozat keretében képzőművészeti, zenei, színházi, tánc- és folklórprogramok gazdag kínálata várja a látogatókat.
b6e45fdd-c501-44d3-bbc5-804f4b25d77b

A népszerű szimfonikus művekből összeállított nyitókoncertet 24-én este adja a Déri András vezette Sinfonietta Hungarica zenekar. A reneszánsz és barokk vokális muzsikát éneklő nápolyi kórust, a Complesso Vocale-t ugyanezen az estén – Magyarországon első alkalommal – hallhatja a közönség. A '30-as, '40-es évek swing-zenéjét kedvelők a 27-én fellépő Jazz Steps koncertjét hallgathatják meg.
A zenei események további résztvevői többek között az Art’s Harmony Társaság, a Pax Vobis Gospell Együttes, a Chagall Klezmer Band, a Vám- és Pénzügyőrség Fúvószenekara, a Jászfalui Népdalkör, a Csobánkai romazenekar, valamint a Ghymes és a Misztrál Együttes lesznek. A fesztivált változatos gyerekprogramok és gasztronómiai események is színesítik.