Fülöp, Evelin

Hajóvonták találkozása tilos!

2004.08.27. 00:00

Programkereső

A Bárka Kikötő augusztus utolsó hétvégéjén, 2004. augusztus 27. és 29. között második alkalommal horgonyoz le a Ráday Kultuccában. A színház multikulturális fesztiválhajója a Művészetek Völgyéből érkezik a Bakáts térre, hogy a Káli-medence tíz napos összművészeti fesztiváljának sűrített keresztmetszetét nyújtsa.

A Ráday Fesztiválok hagyományos három helyszínén öt művészeti ág kiváló képviselői váltva eveznek majd. Az ingyenes programsorozat olyan csemegéket kínál, mint a Bárka Társulat Operett-koncertjét, Cseh Tamás legújabb dalainak bemutatóját, a Szent Efrém Bizánci Férfikar koncertjét vagy Lajkó Félix és új zenekara különleges válogatásalbumát, melyen csupa eddig kiadatlan filmzene és koncertfelvétel hallható.

A Bárka Kikötő a tavalyi fesztivál minden sikeres elemét megőrizte és továbbépítette. Megmarad a hármas helyszínelosztás: Ráday utca, Bakáts tér, Köztelek utcai kis színpad. A színház, itt nem csak prózai színházat jelent, hanem gyermek-, utca- és táncszínházat; a zene alatt megtalálható a népzene, a klasszikus-, jazz- és világzene; az irodalmi programokat felolvasás, beszélgetés és előadóest alkotja.

89678f4e-257f-4d7b-a9d2-793e2337a60c

A pulai „kikötői rend” alapján épül fel a program is: a három nap alatt újra bemutatkoznak a Völgy programsorozatának esszenciális elemei. Megelevenedik egy kentaur, válogatott versek hangzanak el a NONSZENSZ angol líra klasszikus alkotásaiból, már a megnyitó előtt gólyalábasok, óriásbábosok és muzsikások parádéznak, tűzfúvók, ostorpattintók és zászlóforgatók attrakciójával kísérve, hogy kezdetét vegye a három napos művészeti kavalkád.

A BÁRKA KIKÖTŐ PROGRAMJA

Augusztus 27. péntek
Ráday utca
16:00 ORT-IKI Bábszínház - Vásári attrakciók, parádé
17:00 Megnyitó: Dr. Gegesy Ferenc, polgármester, Márta István, a Művészetek Völgye igazgatója
17:30 (Nem) mindennapi irodalom: NONSZENSZ (km.: Varró Dani, Havasi Attila, Vaskó Péter, Keresztesi József)
19:00 A Szent Efrém Bizánci Férfikar koncertje
20:00 Chaplin: Modern Idők – szabadtéri filmvetítés

Bakáts tér
20:00 Cseh Tamás koncertje vadonatúj dalokkal

Augusztus 28. szombat
Ráday utca
16:00 Ládafia Bábszínház – Vásári bábjáték
17:30 (Nem) mindennapi irodalom: NONSZENSZ (km.: Nádasdy Ádám, Orbán György)
19:00 Operett-koncert: A Bárka Társulat CD-bemutató előadása (Parti Nagy Lajos és Faragó Béla szerzeménye)
20:00 Chaplin: Nagyvárosi fények – szabadtéri filmvetítés

Bakáts tér
20:00 Lajkó Félix és új zenekara koncertje

Augusztsu 29. vasárnap
Ráday utca
16:00 Vojtina Bábszínház – A három kismalac és a farkas
17:30 (Nem) mindennapi irodalom: NONSZENSZ (Km.: Háy János, Bérczes László)
19:00 A Dávid Klezmer Quintet koncertje
20:00 Chaplin revü – rövidfilmek: Kutyaélet, Fegyvert vállhoz, Napos oldal, A henyélők osztálya, Egy örömteljes nap, Bérfizetés napja, A zarándok – szabadtéri filmvetítés

Bakáts tér
20:00 A Muzsikás együttes és Sebestyén Márta koncertje

Állandó programok
- Inka Cola - Schiller Zsuzsa fotókiállítása (helyszín: Ráday Könyvesház)
- Téglaműhely (A végcél tégla, papírtégla. A papír nem szemét, alapanyag – melyet hozz magaddal. A végterméket, papírtéglát – mit Te gyúrtál, tömtél és díszítettél – a végén emlékül elvihetsz.)
- Napfényműterem 15-20-ig (Kassay Róbert fotós a megjelent párokról, családokról, baráti társaságokról készít felvételt és pár percen belül ajándék képpel lepi meg Önöket.)