Emőke

Magyar művészek operagálája

2004.09.08. 00:00

Programkereső

Szeptember 27-én a Budapesti Kongresszusi Központ színpadán huszonhat hazai operaénekes produkcióját hallgathatják meg azok, akik jegyet váltanak a Magyar operacsillagok hangversenyére. A szervezők az opera műfaját népszerűsítő, reprezentatív előadással hagyományt szeretnének teremteni.
56f4990e-71d5-4d0b-84ea-7859fc8063f1

A három órás koncerten az operairodalom legnépszerűbb áriái, duettjei és együttesei hangzanak el, befejezésül pedig Verdi Nabuccojának szabadságkórusát éneklik majd a művészek. Az eredeti tervek szerint huszonkilenc énekes vett volna részt a gálán, azonban Miklósa Erika és Polgár László külföldi kötelezettsége, Gregor József pedig betegsége miatt nem tud fellépni a rendezvényen. Az operacsillagokat a Magyar Rádió Szimfonikus Zenekara kíséri Kovács László vezényletével. Az est házigazdája Batta András lesz.

Nem sokkal a koncert után várható az Operacsillagok – függöny mögött című könyv megjelenése, mely éppúgy Őszy-Tóth Gábriel producer nevéhez fűződik, mint az operaest. A huszonkilenc magyar énekessel készült beszélgetésekből összeállított kötet ötletét Őszy-Tóth felesége, Balla Ibolya korrepetitor adta, aki érdekes történeteteket mesélt újságíró férjének mindarról, ami a „színfalak mögött” történik. A kiadványt két zenei CD teszi még értékesebbé. A könyvben szereplő riportok ez év őszétől az InfoRádióban is hallhatóak lesznek.