Sándor, Ede

Jancsi és Juliska Debrecenben

2004.09.15. 00:00

Programkereső

A Zene Világnapja alkalmából a Debreceni Filharmonikus Zenekar 2004. október 1-jén, 19 órai kezdettel a debreceni Aranybika Szálló Bartók termében egy Németországban nagy népszerűségnek örvendő opera, Humperdinck Jancsi és Juliska című művének hangversenyszerű előadását tűzi műsorára.
bdda99c6-4631-465b-8b7b-39d92989d674

Debreceni Filharmonikus Zenekar szeptember 6-án megnyitotta a 2004-2005-ös zenei évadot. A Filharmónia Kht. két hangversenysorozatot szervez ebben az évadban Debrecenben Cívis és Hajdú Bérlet címen. A Zenekarunk mindkét sorozatban részt vesz, az előbbiben 3, az utóbbiban 4 koncerttel.

Október 1-jén, a Zene Világnapján, immár hagyományosan egy operaelőadás hangversenyszerű előadását tűzték műsorra. Ezúttal egy Németországban nagy népszerűségnek örvendő darabot, Humperdinck Jancsi és Juliska című operáját adják elő. A hangversenyt jelenlétével megtiszteli Németország magyarországi nagykövetasszonya, Ursula Seiler-Albring. A koncerten neves énekművészek, így Bódi Marianna, Szabóki Tünde, Wiedemann Bernadett, Busa Tamás, Simon Katalin és Fodor Ildikó, valamint a Bányai Júlia Általános Iskola Gyermekkórusa is fellép majd. A művet a szólisták és a Bányai Júlia Általános Iskola Gyermekkara eredeti, német nyelven adják elő, a magyar nyelvű szöveget feliratozva kísérheti figyelemmel a közönség. A hangversenyre a belépés ingyenes.