Emőke

A Danubia Szimfonikus Zenekar Alzheimer Világnapi koncertje

2004.09.16. 00:00

Programkereső

A Danubia Szimfonikus Zenekar több mint tíz éve működik Héja Domonkos zenei irányításával. Hazai és nemzetközi sikereik mögött tudatos és aprólékos szakmai munka áll. A zenei sikereken túl a fiatal zenészek felelősséget éreznek környezetükért és feladatuknak tekintik, hogy a zene révén felhívják a figyelmet egy olyan, általuk kiemelkedően fontosnak tartott társadalmi problémára, mint az Alzheimer-kór.
063d0a14-b097-483f-998e-a317fb75f443

Éppen ezért a Danubia Szimfonikus Zenekar szeptember 21-én, az Alzheimer Világnapon a Zeneakadémián ad koncertet, a Feledékeny Emberek Hozzátartozóinak Társaságával együttműködve. A zenekar ezen az estén azért játszik, hogy segítse a magyarországi Alzheimer Alapítvány munkáját abban, hogy mind több ember ismerje fel e betegséget, továbbá hogy megszűnjenek az Alheizmer-kór körüli tévhitek és tabuk.

A zenekar fontosnak érzi, hogy ezúton is felhívja a figyelmet az Alheizmer-kór okozta problémákra, melyek nem csak a beteget érintik, hanem családtagjait és környezetét is. A zenészek remélik, hogy a koncert a kellemes kikapcsolódáson túl az elgondolkodásra is lehetőséget teremt, valamint a figyelemfelkeltés révén egyre több érintett juthat fontos információkhoz és megfelelő kezeléshez.

A hangversenyen Smetana: Eladott menyasszony – nyitány; Janaček: Sinfonietta és Dvořák: VIII. szimfónia című műve hangzik el Héja Domonkos vezényletével.