Emőke

Kórustalálkozó a zene világnapján Vácott

2004.09.16. 00:00

Programkereső

Szép hagyományt készül feleleveníteni a váci Serenus Kórus. A zenei életéről híres Duna-parti kisvárosban ismét közös hangversenyre invitálnak több baráti együttest, közel 200 dalost október 2-ára, a zene világnapja tiszteletére.

Az első dalostalálkozókat, a híres Dunakanyar kórustalálkozók sorozatát a Vox Humana Énekkar szervezte Maklári József vezetésével. Országosan elismert, kitűnő kórusok vettek részt ezeken az ünnepi alkalmakon, magas színvonalú klasszikus és modern zenei programmal.

A Bogányi Tibor vezette Harmónia Kórus is megszervezte kezdetben az Ifjúsági kórustalálkozókat, amelyek később Nemzetközi Kórustalálkozókká fejlődtek. Az utolsó ilyen fesztivált 1992-ben tartották, ahol a vendéglátó váci kórus mellett erdélyi, flamad, német, görög, finn énekkarok adtak koncertet, és fellépett a Vox Humana is.

12 éves szünet után most a legfiatalabb váci énekkar, a 2001-ben alakult Serenus kórus szeretné folytatni elődei hagyományát október 2-án 17 órakor a váci Bartók Béla Zeneiskola hangversenytermében.