Sándor, Ede

Volt egyszer egy csapat – Webber újra a Madáchban

2004.09.23. 00:00

Programkereső

Volt egyszer egy csapat címmel a jövő év májusában mutatják be azt a musicalt, amely Andrew Lloyd Webber, Bródy János és Szirtes Tamás közös produkciójaként készül a Madách Színházban.

Andrew Lloyd Webber és a Madách Színház között évtizedek óta szoros kapcsolat áll fenn. A teátrum 1983-ban mutatta be a Macskákat, amely már 21. éve műsoron van, 1991-ben vitték színre a József és a szélesvásznú álomkabát című darabot, és hatalmas sikerrel játsszák Az Operaház fantomja című musicalt is.

E három produkció annyira elnyerte a zeneszerző tetszését, hogy új, Beautiful Game című darabját alkotó együttműködésre ajánlotta fel a Madách Színháznak. Ez azért meghatározó a teátrum életében, mert eddig kizárólag angol és amerikai, tehát az angolszász kultúra közös művészi nyelvén beszélő művészeknek nyílt lehetőségük alkotó együttműködésre. A volt egyszer egy csapat egy futballcsapatról szól.

A Madách Színház szeptember 24-én mutatja be A kétbalkezes varázsló című mesejátékot Cseke Péter rendezésében, amely az évad első bemutatója lesz.

A Stúdió Színpadon október 8-án Gregg Opelka amerikai szerző darabját, a C'est la vie-t Hegyi Árpád Jutocsa rendezésében állítják színpadra. Október 15-től pedig egy sajátos kísérletsorozat indul, a Madách Musical Műhely mutatkozik be, az évadban hat előadást láthat a közönség. Az új bemutatók között szerepel Arthur Miller Édes fiaim című darabja, valamint három Csehov-komédia.

Paudits Béla 13 év után tér vissza a Madách Színházba, estjén legkedvesebb dalait gyűjti csokorba a harmincas évektől napjainkig.