Beáta, Izolda, Lea

Fél év, harminc város, kétszáz program

2004.09.24. 00:00

Programkereső

Magyar évad Hollandiában Fél év, harminc város, kétszáz program – távirati stílusban így lehetne összefoglalni a Hollandiában most kezdődő magyar évadot.

Tulajdonképpen a dolog már ismert, bejáratott, hiszen a magyar kultúra világhírű képviselőinek segítségével learatta az össze babért Franciaországban, Olaszországban Nagy-Britanniában és minden esélye megvan ahhoz, hogy hasonló kirobbanó sikere legyen a következő fél évben a hollandok körében is.

Ők, saját bevallásuk szerint szinte semmit nem tudnak az Európai Unióhoz ujonnan csatlakozott államokról, így hazánkról sem. Ennek ellenére szinte percek alatt minden jegy elkelt a Fesztiválzenekar koncertjére és a budapesti Operaház Vérnász előadására is óriási az érdeklődés.

A holland évad programjában egyébként főleg kortárs művészeti produkciók szerepelnek, de fellép Ránki Dezső és Klukon Edit, Sebestyén Márta és felolvasó estet tart Konrád György

Közben mi is ismerkedhetünk a holland művészettel és a művészekkel, például a Ludwig múzeumban, vagy dzsessz koncerten a jövő hét végén.