Gertrúd, Patrik

Shakespeare-bérlet a budapesti színházpalotákban

2004.09.27. 00:00

Programkereső

„Három test, egy lélek” – így jellemezte Marton László, a Vígszínház igazgatója azt a különleges programsorozatot, amelynek keretében három gyönyörű fővárosi színház, a Magyar Állami Operaház, a Vígszínház és a Budapesti Operettszínház ad helyet három Shakespeare-műnek, illetve az író műve alapján készült produkciónak.
4d5ff523-6833-4276-bf0c-15875f7e4a2e

Az ötletadó Kerényi Miklós Gábor, az Operettszínház igazgatója volt. A szervezés nem volt könnyű, mivel az épületek eltérő méretei ellenére meg kellett oldani, hogy a bérlet tulajdonosai mindegyik színházban azonos vagy hasonló színvonalú helyen üljenek.

A sorozat 2005. január 23-án az Eszenyi Enikő által rendezett Sok hűhó semmiért című vígjátékkal indul a Vígszínházban. A második előadásra március 6-án lesz a Budapesti Operettszínházban, ahol Kerényi Miklós Gábor rendezésében Gerard Presgurvic Rómeó és Júlia című musicaljét láthatja a közönség. A záróestre május 29-én kerül sor az Operaházban, ahol a Magyar Nemzeti Balett előadásában A makrancos Kata kerül színre. A koreográfiát Seregi László Goldmark Károly zenéjére készítette.

A könnyedebb, de színvonalas színházi estékre vágyók a Budapesti Operettszínház és a Vígszínház négy előadást tartalmazó, közös bérletét vásárolhatják meg. Az előbbiben Kálmán Imre Csárdáskirálynője és Lévay – Kunze Mozart! című musical-je, az utóbbiban pedig az Egy csók és más semmi című zenés komédia és az Össztánc című, „szüleink és nagyszüleink emlékének” ajánlott produkció lesz látható.

A bérleteket valamennyi színház szervezőosztálya értékesíti.