Márk

Menyegző a Cionon

2004.10.04. 00:00

Programkereső

A Sabbathsong Klezmer Band 1998-ban alakult, tagjai közül többen a klasszikus zenei élet rendszeres szereplői itthon és külföldön egyaránt. Az idei Zsidó Nyári Fesztiválra jelent meg harmadik lemezük „Menyegző a Cionon” címmel, amely haszid és népszerű izraeli dalokat tartalmaz.
d6fa314c-c97e-4fd8-8944-f639db530b48

„Harmadik lemezünkre olyan tradicionális haszid és közismert izraeli dalok kerültek, melyek az Örökkévalót vőlegényként mutatják be, aki menyasszonyáért, Izrael népéért jön el, és nagy lakodalmat tart a Cion hegyén. De hallható a lemezen egy Újszövetség által ihlettett dal is, amelyben a Messiás a vőlegény, akit Gyülekezete vár sóvárgó menyasszonyként. Ennek a nagy találkozásnak a színhelye Jeruzsálem lesz; ezért került lemezünkre sok, Izrael örök fővárosáról szóló dal. Hogy a lakodalmi hangulat teljes legyen, roma barátaink is csatlakoztak örömünkhöz, akikkel egyébként – majdani meglepetésként – több közös produkcióra készülünk” – olvashatók a CD-borítón a zenekar vezetőjének, Masa Tamásnak szavai.

Az együttes harmadik lemezének anyagából október 10-én hallhatunk ízelítőt, este hét órai kezdettel a Dohány utcai zsinagógában. A lemezbemutató koncerten közreműködik a Proma Band, valamint a Sabbathsong gyermekkórus. A belépőjegy ára 2500 forint, amely megvásárolható az AVIV – Travel Jegyirodában (1075 Budapest, Síp u. 12.).