Gertrúd, Patrik

A Bartók Vonósnégyes és Luis Fernando Pérez kamarakoncertje

2004.10.08. 00:00

Programkereső

Kamaramuzsika az MTA Dísztermében – ezzel a címmel ad hangversenyt a kétszres Kossuth-díjas Bartók Vonósnégyes, valamint a fiatal spanyol zongoraművész, Luis Fernando Pérez.
70a86cad-124d-46b5-83e9-72d4abf8ed7b

Pérez 1977-ben született Madridban. 1993-ban felvételt nyert a Reina Sofía Akadémiára, ahol tanárai Dimitri Bashkirov, Galina Eguiazarova és Gulyás Márta voltak. Később tanulmányait Pierre-Laurent Aimard és Alicia de Larrocha irányítása alatt folytatta. Számos mesterkurzuson vett részt olyan művészekkel, mint Leon Fleisher, Schiff András, Rados Ferenc, Bruno-Leonardo Gelber és Menahem Pressler. Szólistaként fellépett Európa számos koncerttermében, Japánban, valamint debütált a Carnegie Hall-ban és a Lincoln Centerben. Liszt Ferenc-díjat nyert az olaszországi Ibla nemzetközi zongoraversenyen, valamint elnyerte az Alicia de Larrocha-díjat és a Granados-díjat Barcelonában, a nemzetközi Enrique Granados Zongoraversenyen.

Az október 18-án, este fél nyolckor kezdődő kamaraesten Mozart: g-moll zongoranégyes, K 478; Schumann: a-moll vonósnégyes, op. 41 és Dvorak: A-dúr zongoraötös, op. 81 című szerzeménye hangzik el.