Aladár, Álmos

Jó bornak is kell a Búcsú…

2004.10.08. 00:00

Programkereső

Hamarosan elérkezik október közepe, ezzel együtt Teréz napja, ami hagyományosan egybeesik a Terézvárosi Búcsú rendezvényeivel. A Teréz templom háta mögött felállított nagyszínpadon október 15-étől három napon át egymást váltják majd a fellépők. A rendezvénysorozat szervezői ez évben egy különleges színfolttal gazdagítják a programot, a népművészek portékái mellett a felállított faházakban Magyarország különböző tájegységeinek, neves termelőinek legfinomabb borait kóstolhatják meg az idelátogatók.
5f520ac4-ff03-4ed9-b48d-e7ce7c1255ee

A Terézvárosi Búcsú alapvető célja bemutatkozási lehetőséget biztosítani Terézváros oktatási és kulturális intézményeinek, valamint civil kezdeményezéseinek. A program nagy hangsúlyt fektet a helyi kisebbségek, hagyományőrző csoportok bemutatására. Új kezdeményezés az egyik szomszédos kerület, Erzsébetváros „vendégszereplése”.

Az idei Terézvárosi Búcsú talán még az eddigieknél is több látogatóra számíthat. A hagyományos népművészeti vásár és a nagyszínpad színes programja mellett bor- és gasztronómiai bemutató bővíti látványosan a választékot. Villánytól Tokaj-hegyaljáig terjed majd a gazdák kínálata, megtoldva a vendégekre váró gasztronómiai különlegességekkel. A kulturális menü is igen változatos, fellép többek között a KFT együttes, Balogh Kálmán Gipsy Cimbalom Band-je, játszik a Madarak házibuli-zenekar, de nem maradnak el a már megszokott családi- és gyermekelőadások, valamint a játszóház sem.

A kerület múzeumai, galériái kapcsolódó programokkal csatlakoznak a rendezvénysorozathoz. A Búcsú keretében mindezen felül október 13-án délután hagyományos díszpolgári ünnepséget és koncertet rendez a kerület a Budapesti Operettszínházban. A Terézvárosi Búcsú teljes programja a www.terma.hu weboldalon tekinthető meg.