Konrád

Holland hét a Magyar Rádióban

2004.10.09. 00:00

Programkereső

A Magyar Rádió a nagy sikerű svéd, görög és ír hét után most Hollandiát állítja középpontba. Az október 14-től 21-ig tartó Holland hét során mindhárom adó sugároz majd az országhoz kapcsolódó műsorokat. A történelmi, gazdasági és politika témák mellett Hollandia kultúrájával is ismerkedhetnek az érdeklődők.
9b9c01e1-a0a3-4b19-95f6-1fb12894b3d1

A Magyar Rádió honlapjának munkatársai már dolgoznak azon, hogy egy banner mögé gyűjtsék a három adó holland heti műsorait. A Petőfi Rádió kínálata már elkészült. A 94.8-ra hangoló zenekedvelők 14-én Jasper Van't Hof jazzkoncertjeiből hallhatnak részleteket, 15-én Henk Nieland holland zeneszerző magyar költők verseire írt kompozícióit ismerhetik meg. 18-án Hollandia világzenei előadóinak műsorából válogat a szerkesztő, 20-án pedig "Hollandia legjobb gitárosa" címmel Anand: A Man´s Mind című albumáról lírai számok szólnak majd.

A Bartók Rádió 14-én este a Hágai Szimfonikus Zenekar és David Frühwirth hegedűművész zeneakadémiai koncertjét közvetíti. A Jaap van Zweden vezette együttes műsorán Brahms Hegedűversenye és Beethoven III. szimfóniája szerepel. 15-én az Amszterdami Concertgebouw Zenekarának 1952. június 6-án rögzített koncertje lesz hallható, amelyen Bruno Walter Mozart, Richard Strauss és Mahler egy-egy művét vezényli. A felvételen Elisabeth Schwarzkopf is énekel. Ugyanezen a napon a Fonó Zeneházban október 1. és 3. között rögzített IV. Holland-Magyar Jazz-találkozó legjavából ad ízelítőt a Bartók Rádió.