Gerzson

A Banchieri franciaországi turnéra indul

2004.10.28. 00:00

Programkereső

Megszokhattuk már, hogy a Cantemus Kórusintézmény énekkarai rendszeresen járják a világot, és énekük révén elismeréseket szereznek hazánknak. Ezúttal közülük az egyik legtöbbet koncertező együttes, a Banchieri indul útnak Franciaországba.
c437d0b0-4ef2-4a42-814f-a738d839fb9b

Október 28-tól november 1-ig a normandiai Saint Lo városában és környékén rendezik meg Polyfollia címmel a 2004-es esztendő egyik legnagyobb szabású kórusfesztiválját. A világ minden tájáról meghívott 14 nemzetközi hírű együttes ad ízelítőt összesen hat különböző kategóriában a pop zenétől a reneszánsz kórusmuzsikán keresztül, a kortárs zeneszerzők darabjain át egészen a tradicionális népzenéig. A fesztiválra való meghívás előkészülete még a múlt évre nyúlik vissza, amikor is a világ minden részéről összegyűlt zenei szakemberek javaslatot tehettek a meghívni szándékozott kórusokra. Minden szakember a hat kategóriának megfelelően javasolhatott együttest a meghívottak közé.

A Banchieri Énekegyüttes a „régizene” kategóriában bizonyult befutónak és kapott meghívást a nagyszabású fesztiválra, amelyen négy alkalommal ad koncertet a nagyrészt szakmabeli közönségnek, ezen kívül pedig felkérést kaptak egy rövid mesterkurzus megtartására is. Hazánkból az együttesen kívül még két zenei szakember kapott meghívást a fesztiválra: Zimányi Zsófia, a Budapesti Fesztiválközpont Kht. igazgatója, valamint Vass M. Katalin, a Bartók Rádió zenei szerkesztője vesz részt a rendezvényen. A Banchieri gépe október 28-án a reggeli órákban indul Ferihegyről, a visszaérkezést november 2-ára tervezik. November 4-én egy zárt körű rendezvényen adnak koncertet Nyíregyházán, 6-án pedig Ausztriába utaznak egy koncert erejéig.