Vince, Artúr

Ave Maria – Sass Sylvia szólólemeze

2004.11.04. 00:00

Programkereső

Sass Sylvia nevét hazánkban azok is ismerik, akik nem feltétlen rajongói a komolyzenének, drámai szopránja hallatán azonban őket is megragadja e csodálatos hang varázsa. Az operaénekesnő húszéves korától kezdve aktív szereplője a komolyzenei életnek. Magyarországi bemutatkozása után a milánói Scala-ban és a New York-i Metropolitan-ben aratott sikerei tették világhírűvé, és számos nagy sikerű lemeze jelent meg.
41d9b419-ef76-4dde-ab02-840ca4265e9c

Hatalmas várakozásnak tesz eleget a gyönyörű hangú operaénekesnő november 13-án, Szilvia napon megjelenő új szólólemezével. A nyilvánosságtól hosszabb időre visszavonult művésznő most új dalok remekbe szabott gyűjteményével örvendezteti meg hazai közönségét, amelynek világszerte ismert darabja a lemez címét is ihlető Ave Maria. A lemez különlegessége, hogy ezúttal nem klasszikus operák női szerepeiben, hanem a komolyzene világát idéző, azonban kissé könnyedebb hangvételű dalokban hallhatjuk viszont az énekesnőt. A lemez mind tartalmában, mind megjelenésében a művésznő egyéniségét tükrözi: a dalok a hit, az érzelmek, a művészet témáit fogják át, a lemezborítón pedig egy önarckép szerepel Sass Sylvia ecsetvonásaival. Ebben a CD-kötetben egy válogatást is bemutatnak az operaénekesnő képzőművészeti alkotásaiból, amelyek méltó illusztrációi a gyönyörű zeneműveknek.

A lemez elkészítésében zeneszerzőként nem kisebb rangú egyéniség vesz részt, mint Wolf Péter, akinek nevéhez számos táncdal, szimfonikus átirat fűződik. A magas színvonalú zenei anyag szövegét hazánk egyik legismertebb és legtermékenyebb dalszövegírója, Sztevanovity Dusán szerzi, akinek elmélyült és érzelmekben gazdag lírája méltó aláfestése a Sass Sylvia által énekelt zeneműveknek. A repertoár a közelgő Karácsonyi ünnepeken is kiváló zenei aláfestést nyújthat az igényes hallgatóközönség számára.