Sára, Márió

Berki Tamás: A HÍD

2004.11.05. 00:00

Programkereső

A különleges jazz-énekhangja miatt széles körben elismert énekes-zeneszerző, Berki Tamás most új CD-vel jelentkezik, melynek címe: A híd. A valódi jazz-csemegének számító új lemezen a művész saját szerzeményeit adja elő, valamint érdekességként hallható a felvételen két világhírű dal feldolgozása is (Fever - John Davenport, Everything must change - Bernard Ighner).
5b933a31-c45e-49b8-855d-a189e9ecd0dd

A művész évek óta nem jelentetett meg albumot, így jelentős űrt hagyott a jazz világában, amelyet a Tom-Tom Records ezzel a CD-vel kíván pótolni. A lemezen a saját szerzemények között a dalok sokszínű palettája található, sőt az énekes a rap műfajába is belekóstol a Rapjazz című szerzeményben. A közönség számára a Shabu-Shabu nevű formációból is ismert művész több évtizedes munkájának elismeréseként idén megkapta a Magyar Jazz Szövetség Szabó Gábor életműdíját, amely azért is különösen rangos elismerés, mert a díjazott személyéről szakmabeliek döntenek. Előadóművészi múltja is igazolja a kitüntetést: olyan zenészekkel játszott együtt, mint az Interbrass (Másik János, Dés László, Tomsits Rudolf, Tony Lakatos); Szakcsi Lakatos Béla, Fogarasi János, Pege Aladár, László Attila, Benkó Dixieland Band és sokan mások.

Berki Tamás azon kevés jazz-zenészek egyike, aki közvetlen kontaktust tud teremteni hallgatóságával: rajongói is szuggesztív és őszinte hangulatú koncertjeiért szeretik, ahol a közönséggel szinte együtt lélegzik. Ezt a hangulatot örökítette meg ezen az új kiadványon is, amely november közepétől kapható a lemezboltokban. A felvételen közreműködik: Berki Tamás (ének), Mohai Győző (dobok, vokál), Mohai Tamás (gitárok, vokál), Plútó Horváth József (basszusgitárok, vokál), Tóth Viktor (altszaxofon, fuvola, billentyűk, vokál).