Bernadett

Az Operaház nem fizet, és följelenti a szervezőket

2004.11.10. 00:00

Programkereső

Jó hírének megsértése és kártérítés (elmaradt haszon) címén polgári peres eljárást kezdeményez a Magyar Állami Operaház a Pescor International Concert Kft. ellen - jelentette be tegnap Szinetár Miklós, az intézmény főigazgatója. A pórul járt jegytulajdonosok eközben tegnap az Andrássy úti épület előtt fenyegetőztek, a Pekingi Opera javarészt elmaradt fellépéseit szervező Pesti Attila pedig továbbra is azt hangoztatja, hogy fizessen csak az Operaház.

A tegnapi nap folyamán legalább 100-150 ember próbálta hiába visszaváltani az elmaradt vasárnapi előadásra szóló jegyét, az Operaház pénztárában azonban már elfogyott annak fedezete. Ennek oka, hogy - mint tegnapi számunkban megírtuk - a műsort szervező Pescor Kft vezetője, Pesti Attila már korábban elvitte a 2,3 millió forintos jegybevétel felét. A pórul járt jegytulajdonosoknak tehát most már közvetlenül a rendező cégtől kell visszakövetelniük a pénzüket - mondták az Operaházban.

Szinetár Miklós közleményéből az is kiderül: a Pescor Kft. több pontban is súlyosan megszegte az Operaházzal kötött szerződését. Az intézmény amúgy is csak bérbe adta az épületet, és "a bérlő kérésére jóhiszeműen helyet biztosított a jegyek árusítására", melyek nem az ő nyomtatványaik, hanem a Pescor Kft. által kibocsátott belépőjegyek. Így az Operaháznak nem áll módjában a további követeléseket teljesíteni - áll a közleményben.