Zelma, Rajmund

Cotton Club Singers koncert

2004.11.10. 00:00

Programkereső

Cotton Club Singers legújabb stúdióalbumából november 12-én lemezbemutató koncertet ad a Budapest Kongresszusi Központban. A Luxury című lemez 13 vadonatúj dallal a koncert helyszínén lesz először kapható.

A CD-n főleg a latin és a swing stílus uralkodik, de a mai irányzatok is helyet kaptak. Az igényes feldolgozásokon kívül számos élvonalbeli zeneszerző és hangszerelő (Lerch István, Horváth Attila, Hrutka Róbert, Fekete Kovács Kornél) munkája gazdagítja a repertoárt. A lemezen az eddigiekhez képest jóval több az eredeti, magyar nyelvű szám, melyeket kifejezetten az együttes számára komponáltak, és kevesebb a feldolgozás. Egy angol kiadó érdeklődését jelzi, hogy a tervek szerint jövőre elkészül öt magyar nyelvű szám angol nyelvű változata.

Külön érdekesség, hogy Darvas Iván színművész is közreműködött a lemezen: egy Szabó Lőrinc verset szavalt el, a költő fia ("Lóci") özvegyének beleegyezésével. A koncerten az együttest egy speciális összetételű zenekar kíséri. A koncerten fellép Lerch István, Jamie Winchester és Hrutka Róbert.