Mátyás

Lajkó Félix és zenekara ismét az A38 hajón

2004.11.16. 00:00

Programkereső

Lajkó Félixet nem kell bemutatni. Zenéje egyedülálló és utánozhatatlan. Két taktus is elég ahhoz, hogy felismerjük zenéjét, és ez önmagában is nagyon figyelemre méltó. Azt jelenti ugyanis, hogy összetéveszthetetlen, sajátos és teljesen egyedi a stílusa. A hegedűvirtuóz nem egyszer adott fergeteges koncertet az A38 hajó koncerttermében.
41fa70f7-70fa-457d-b964-ce623ee1ae1a

Lajkó szinte a teljes októbert egy stúdióban töltötte zenekarával, hogy november végén megjelenő legújabb lemezét rögzítse. A próbák és felvételek alatt úgy egymásra hangolódtak a zenészek, hogy fültanúk szerint egy nagyon érett és kiforrott produkciót hallhatunk majd. Ezúttal javarészt ennek az új albumnak hallhatjuk szinte a teljes anyagát november 18-án, este nyolc órától.

Lajkó dolgozott együtt Boban Markovic-csal, a Noir Désir zenekarral, 2000-ben pedig a monacói Grimaldi Fórum kulturális és konferencia központ megnyitóján lépett fel. 2001-ben, a franciaországi Magyar Év keretén belül koncertet adott az Avignoni Színházi Fesztiválon. Nevéhez fűződik az 1998-as szarajevói kulturális fesztiválnak, a Sarajevska Zima himnuszának komponálása. 1993-ban a Magyar Rádió Emerton Díjával tüntették ki a Dresch Quartet-tel közösen, ’99-ben megkapta a Magyar Művészetért díjat. Lajkóék több hónapos elmélyült és ihletett művészi munkájának gyümölcsét, sosem hallott dallamokat élvezhet az, aki az A38 hajóra látogat ezen a novemberi estén. A belépő ára elővételben 2500, a a helyszínen 3000forint. Közreműködik Kurina Vörös Ferenc (nagybőgő) és Brasnyó Antal (brácsa).