Zsuzsanna

Profik és műkedvelők egy koncerten

2004.11.17. 00:00

Programkereső

A Magyar Virtuózok Kamarazenekar és a Műegyetemi Szimfonikus Zenekar közös bérletének utolsó idei előadására kerül sor november 18-án este a Zeneakadémián. A sorozat (Postás Bérlet 5) érdekessége, hogy a Virtuózok nem önállóan, hanem a műkedvelő tagokból álló Műegyetemi Zenekarba beülve, közösen adnak elő nagyzenekari műveket.
6669ad55-71b3-4573-b8d8-86ce395a4e0e

Mindkét együttes nyert ezzel az együttműködéssel: a műkedvelő muzsikusoknak hatalmas lendületet, inspirációt adott a kiemelkedő képességű hivatásos zenészek jelenléte, a Virtuózok pedig olyan művek előadásában vehettek részt, amelyeket önmagukban nem tudnának megszólaltatni. A közönség sokszínű muzsikát élvezhetett, mivel a koncertek első felében Szenthelyi Miklós és művésztársai előadásában kamaraművek hangzottak el.

A zárókoncert műsorán Brahms művek szerepelnek: Jandó Jenő és Faludi Judit közreműködésével a d-moll szonáta és a C-dúr trió, valamint az I. szimfónia csendül fel. Az est karmestere az Operaház fiatal művésze, a Műegyetemi Zenekar karmestere, Köteles Géza lesz. Aki erre a koncertre már nem tud bejutni, az az együttesek Vivaldi- és Johann Strauss-műveket tartalmazó ráadáskoncertjét hallgathatja meg a Fővárosi Nagycirkuszban december 20-án.