Alfréd

A világ legnagyobb gospel show-ja

2004.11.22. 00:00

Programkereső

Say Yes – Mondj Igent! a mottója a The Harlem Gospel Singers & Band új produkciójának, amely üzenet és egyben kérés is; felhívás a békés együttélésre, a kölcsönös tiszteletre és a megingathatatlan hitre egy emberibb világért.
e5a1e383-d342-48ae-8285-6c08a14c89dc

A társulat alapítója a briliáns művész, Queen Esther Marow gospel sztár, aki örök mentora és művészeti vezetője a világ leghíresebb gospel formációjának. Fáradhatatlanul és rendíthetetlenül harcol a közömbösség és igazságtalanság ellen és az akarat szabadságáért, Dr. Martin Luther Kinggel és Mahalia Jacksonnal együtt aktívan részt vett a polgárjogi mozgalmakban. Sokoldalú és energikus személyiségként olyan emberekkel lépett színpadra, mint Duke Ellington, Ray Charles, Bob Dylan, B. B. King, Harry Belafonte, Chick Korea és még sokan mások.

A nemzetközileg is elismert társulat most minden energiáját, inspirációját és kreativitását a „Say Yes” című új előadásba fektette. Az együttes tagjai generációjuk legjobb művészei közül kerülnek ki. A kiemelkedő zongorista és szintetizátor-játékos, Terry Burrus zenei vezetésével a gospel-veterán Charles Lyles tiszteletes, Dorrey Lyles testvér, a fiatal felfedezettek – a szoprán Rosena Hill és Belinda Munroe – egyesítik erejüket az idei turnéra. Először csatlakozik a társulathoz a tenor Tyrone Davis, Rodney Archie és Dennis Hinson, illetve a bariton Allen Steed és a bass-bariton Marvin Lowe. A rendező a nemzetközileg elismert David H. Bell. A produkció 2004. december elsején este nyolc órától a Budapest Kongresszusi Központban, 2-án pedig Győrben, az Egyetemi Csarnokban hallható.