Alfréd

Magic Feet (UK/H) és Dhol Foundation (UK) az A38 hajón

2004.11.30. 00:00

Programkereső

Az A38 Hajó rendhagyó zenei utazásra invitálja az érdeklődőket, amely Magyarország – azon belül is a cigányzene – érintésével Skóciától Indiáig tart. A Magic Feet dzsesszt, kelta népzenét és roma lendületet, a Dhol Foundation indiai dob ritmusokat ígér a koncertteremben.
ebb315a6-f6ea-46c9-9b7a-09bca077143b

A Magic Feet különös, friss és nagyon élvezhető kombinációja a világszínvonalú dzsessznek, a skót népzenének és a virtuóz cigányzenének. Különböző zenei háttér, sokféle nemzet kultúrája és a színes egyéniségek biztosítják a zenekar frissességét. A MagicFeet a Royal Festival Hallban, a London Jazz Festival keretében a Magyar Magic – a magyar kulturális évad – záró rendezvényén játszott 2004. november 20-án elsöprő sikerrel. A zenekar tagjai: John Rae (dobok), Brian Kellock (zongora), Mario Lima Caribe (nagybőgő), Julian Arguelles (szaxofon), Eilidh Shaw (hegedű) és Martin Green (harmonika) két nagyszerű, fiatal magyar roma zenésszel kiegészülve alkotják a Magic Feet formációt – Farkas Róbert hegedűn, Farkas Mihály cimbalmon játszik.

Az este másik különlegessége Johnny Kalsi és formációja, a Dhol Foundation. Kalsi – miután autodidakta módon a dhol (hagyományos indiai dob) mesterévé képezte magát – csatlakozott egy banghra együtteshez, az Alaap-hoz, ahol vezető ütőhangszeres lett. A világzenei szcénába 1995-ben robbant be, amikor a WOMAD fesztiválon már saját formációjával, a Dhol Foundation-nel lépett fel. Ezek után az ázsiai világzene legnagyobb képviselőivel dolgozott. 2004 tavaszán fejezte be második albumát, amelyen csupa zenei különlegesség található. Keleti hangzás és nyugati instrumentális felkészültség, dhol és dj: ez Johnny Kalsi és a Dhol Foundation csapata. Fellépéseiken a különböző motívumok keveredése csodálatos összhangot alkot, és ez a hangzás nem csak a világzene kedvelőinek kihagyhatatlan. A Dhol Foundation tagjai: Johnny Kalsi, Bobby Panesar, Dips Soor, Jas Daffu, Yash Puri, Hardeep Saund, Angie Goodwin és Jag Major.

(A december 3-án, este kilenc órakor kezdődő koncertre a belépőjegy ára elővételben 2000, a koncert napján 2500 forint.)