Sándor, Ede

Columbus Jazzklub a pesti Duna-parton

2004.12.02. 00:00

Programkereső

A közelmúltban tizenegy művész, Babos Gyula, Balázs Elemér, Borbély Mihály, Dés László, Fekete Kovács Kornél, Horváth Kornél, Kaltenecker Zsolt, Lantos Zoltán, Oláh Kálmán, Szakcsi Lakatos Béla és ifj. Szakcsi Lakatos Béla megalakította a Magyar Jazzművészek Társasága nevű egyesületet. Céljuk, hogy az eddig hivatalos szinten alig elismert műfajt a magyar nemzeti zenekultúrában méltó helyére segítsék, egyedülálló kezdeményezésükkel egy eddig példanélküli új értéket hozzanak létre.
66cb2f3b-8182-4fe3-8ef9-69fb207864ee

A társaság első komoly lépése, hogy a Columbus állóhajón megvalósít egy, a nyugat-európai és tengerentúli nagyvárosokéhoz hasonló, napi rendszerességgel működő minőségi jazzklubot. Elsődleges céljuk az, hogy a kiemelkedő színvonalú magyar jazz méltó körülmények között mutatkozhasson be a fővárosban. E kezdeményezés több okból is példaértékű Magyarország és Budapest kulturális életében. A vonzó helyszín, a magas színvonalú vendéglátás párosul a magyar jazz kimagasló egyéniségeinek estéről-estére adott világszínvonalú koncertjeivel. A társaság tagjainak meggyőződése, hogy a helyszín, a garantált magas művészi színvonal országos és nemzetközi jelentőségű programok sorába emeli a Columbus Jazzklubot Budapest szívében.

Az étterem akusztikáját kifejezetten a jazzkoncertekre alakították át, így valódi koncertélményben lehet része az idelátogatóknak. A klub 2005. január 10-én nyílik és vasárnap kivételével minden nap este 8 órától várja a jazzkedvelőket.