Benedek

Tuba Tóbiás az IBS Színpadon

2004.12.08. 00:00

Programkereső

Lukácsházi Győző és Balogh Sándor „mesés zenejátékát” 2002 óta játsszák nagy sikerrel. A sok humorral fűszerezett előadás a szimfonikus zenekar hangszereit ismerteti meg a gyerekekkel. Tuba Tóbiással legközelebb december 18-án 9.30 és 11.00 órakor találkozhat a közönség az IBS Színpadon.
550d0bb1-7804-4a6d-9727-3c0b834257ea

Tuba Tóbiás a zenekar legnagyobb és legmagányosabb tagja. Szeretne ő is igazi dallamot játszani úgy, mint a többi társa. De neki mindig csak az „um-pa, um-pa” marad. Hiába próbál kitörni ebből a helyzetből, a karmester és a többi hangszer kineveti. A bánatában világgá induló Tóbit egyetlen barátja, Pici, a piccolo próbálja megvigasztalni. Együtt veszik a nyakukba a várost: az Állatkertbe és a Cirkuszba vezet az útjuk. Találkoznak a kígyókkal, a majmokkal, a tigrissel, a mackóval, az elefánttal, láthatják az artistákat és találkoznak a bölcs pizzafutár lóval is.

A Tuba Tóbiás egy évvel ezelőtt lemezen is megjelent. A felvételen az IBS EUfórikusok játszanak Balogh Sándor vezényletével. A huszonkét tagú zenekar az ország legjobb szimfonikus zenészeiből verbuválódott e produkció kedvéért. A muzsikusok nagy része a Fesztiválzenekar, illetve a Magyar Rádió Szimfonikus Zenekarának tagja. Tuba Tóbiást Bazsinka József tubaművész kelti életre. A főbb szerepekben olyan neves művészek lépnek fel, mint Gryllus Vilmos és Földessy Margit.