Klaudia

A Romano Drom és az Amaro Trajo az A38 Hajón

2004.12.16. 00:00

Programkereső

Az idén hatodik évébe lépő Romano Drom ünnepi koncerttel köszönti a karácsonyt az A38 Hajón december 19-én. Előzenekaruk a nagyon fiatal zenészekből álló Amaro Trajo lesz.
86be71a0-18be-42ec-bfcb-75a6d91f310d

Az Amaro Trajo azt jelenti: "az életünk". Bizonyára azért, mert ezeknek a fiataloknak mindenük a zene. Az Amaro Trajo két tagja, Kovács Máté és Kovács Krisztián a Romano Dromos Kovács Antal fiai és id. Kovács Antal unokái.

A Romano Drom frontemberei, a két Kovács Antal az Andro Drom alapító tagjaiként 15 éven át játszottak a zenekarban, majd művészi okokból önálló együttest hoztak létre, amelynek neve Romano Drom ("cigányok útja") lett. Zenekaruk, melyben a kanna és a kanál ugyanolyan jelentőséggel bír, mint a gitár, a nagybőgő vagy a tangóharmonika, mindig szem előtt tartja a magyarországi oláh-cigány zenei hagyományt, ugyanakkor nyitott más kultúrák felé is. Az 1999-es Déta Dévla után nemrég jelent meg a – Nyugat-Európában a Daquí nevű francia lemezkiadó cég gondozásában már egy éve kiadott – legújabb önálló Romano Drom-CD, melynek címe: Ande Lindri ("Álomban").

Az Amaro Trajón kívül Palya Bea, Rafael Henrietta és Mata András Romano Drom-dalok éneklésével járul hozzá a jó hangulathoz. Az est végén DJ Kokalo fokozza tovább a hangulatot. A belépő 1000 Ft.

Te resen o Krechuno ande bute bershende taj baxtalo nevo bersh te del tumen o Del! Kellemes karácsonyi ünnepeket és boldog új évet!