Antal, Antónia

Jazz Steps: „Let’s Swing”

2005.01.08. 00:00

Programkereső

A Jazz Steps zenekar „Let’s Swing” címmel swingtörténeti koncertsorozatot, jazz klubot indít a Kossuth Klub emeleti nagytermében (1088 Budapest, Múzeum u. 7.).
ec03b74c-6df5-4ecc-8ccd-a0bc98df5290

A sorozat, amely idén tavasszal öt koncertet foglal magába, állandó időpontokban, minden hónap második péntek estéjén kerül sorra. A ’30-as, ’40-es évek jazz korszakának híres zenészei, attraktív táncai elevenednek meg szóban, látványban és a Jazz Steps zenekar játéka által.

A zenekar fő törekvéseként a swing korszak kitűnő hangszerelésekben bővelkedő ismert és kevésbé ismert kompozícióit eleveníti fel és a swing zene mellett a dixieland és latin zene világából is válogatott repertoárjába. Az együttes klasszikus formában működik: Finok Zoltán (szaxofon), Bér Zsolt (trombita), Almási Attila (harsona), Nagy Iván (zongora), Oláh Zoltán (nagybőgő) és Boegán Péter (dob). A hangszerek mellett Urbán Orsi énekhangja színesíti műsoraikat. A zenekar tagjai komoly jazz és klasszikus múlttal rendelkező, professzionális zenészek. Valamennyien a Zeneakadémián vagy a Liszt Ferenc Zeneművészeti Főiskola Jazz tanszakán végzett fiatal muzsikusok.

A sorozat elő koncertje január 14-én lesz. További előadások: február 11., március 11., április 8., május 13. koncertekre a belépőjegy ára 800 forint.