Mátyás

A Szépség és a Szörnyeteg nyilvános olvasópróbája

2005.01.12. 00:00

Programkereső

New York, London, Sydney, Tokyo, Szöul és Bécs után – a világon először önálló rendezésben – Budapesten tekintheti meg a közönség a szívbemarkoló Disney musicalt, a Szépség és Szörnyeteget, amelynek olvasópróbával egybekötött sajtótájékoztatóját tegnap tartotta Kerényi Miklós Gábor színidirektor és Böhm György rendező a Budapesti Operettszínház Csillártermében.

A nyilvános olvasópróbán a szeretet erejéről szóló darabban fellépő valamennyi Művész, valamint az előadást létrehozó Alkotók is megjelentek. Ebből az alkalomból a sajtó képviselői ízelítőt kaphattak a musical dalaiból is Szintetár Dóra és Kékkovács Mara (Szépség), Németh Attila és Imre Sebastian (Gaston), valamint Homonnay Zsolt (Szörnyeteg) és Náray Erika előadásában.

9441b220-2296-482f-bee4-34c8165780b1

A családi musicalt szimbolizáló Szépség és Szörnyeteg tortába a darab rendezője és a színház direktora – a Művészek és Alkotók társaságában – együtt vágtak bele, nem csak képletesen jelezve ezzel annak a csodálatos, egyúttal embert próbáló munkának a kezdetét, amelynek révén Budapesten is bemutatásra kerülhet a világhírű darab. A sajtótájékoztatón elhangzott, hogy a musical üzenete nem csupán a szépség hatalmát, a különbözőség erejét és a hűség, az áldozathozatal szükségszerűségét hangsúlyozza – de nekünk, átlagembereknek is meg kell tanulnunk, hogy élhetőbbé tegyük mindennapi életünket: „a szépség a belső ragyogás és fény kivetülése: bármi lehet szép, ami szeret.”

A két szereposztásban látható legújabb operettszínházi produkció premierjére 2005. március 18-án, a Budapesti Tavaszi Fesztivál díszbemutató előadásaként kerül sor. Az előadásra – a nagy érdeklődésre való tekintettel – előre meghatározott időponttól. 2005. január 17-től válthatók jegyek.