Mátyás

A Magyar Kultúra Napja – kitüntetett muzsikusok

2005.01.25. 00:00

Programkereső

A hazai zenei élet több jeles képviselőjét is kitüntette Hiller István kulturális miniszter a Magyar Kultúra Napja alkalmából. A díjazottak listája az alábbiakban olvasható.
9898ea19-729d-4fd7-8cbc-7fd09531a937

A hazai és nemzetközi kórusversenyeken elért kiváló eredményeiért, valamint a magyar kóruskultúra hagyományinak őrzéséért és terjesztéséért Csokonai Vitéz Mihály Közösségi Díjban részesült a Szebellédi Valéria vezette Magnificat Gyermekkar.

A kórusművészet és a hagyományok ápolása terén kifejtett több évtizedes példamutató szakmai munkája, életműve elismeréséért Csokonai Vitéz Mihály Alkotói Díjat kapott Gerenday Endre karnagy, tanár.

Több évtizedes, kiemelkedő jelentőségű együttesvezetői, pedagógiai és közművelődési munkásságáért Csokonai Vitéz Mihály Alkotói Díjban részesült Szabó László népzenész.

A kultúra pártfogója címmel tüntették ki Gulyás Györgyné Mátyás Évát, aki a debreceni egyetemnek adományozta férje, a Bartók Béla Nemzetközi Kórusversenyt megalapító Gulyás György zeneművészeti főiskolai tanár és karnagy teljes hagyatékát.