Béla

Boulez a chicagóiakkal ünnepel

2005.02.08. 00:00

Programkereső

Pierre Boulez a Chicagói Szimfonikus Zenekarral ünnepli nyolcvanadik születésnapját. A világhírű zeneszerző és dirigens tíz éve első karmesterként dolgozik az együttesessel.
8e262944-67c4-462c-bd8d-71a09ef95b99

Boulez és az amerikai zenekar régóta áll kapcsolatban egymással: a karmester 1969-ben vezényelte először a chicagóiakat, akikkel később számos XX. századi kompozíciót mutatott be, és több tucat – köztük öt Grammy-díjas – felvételt készített. Az együttes márciusban három koncertet ad az ünnepelt vezényletével. A hangversenyek programján többek között Haydn Üstdobpergés-szimfóniája, Bartók Concertója és Bernard Rands Csellóversenye szerepel. A koncerteken kívül a közönség egy beszélgetésen is részt vehet, melyre március 8-án kerül sor; Boulez beszélgetőpartnerei David Robertson karmester és Pierre-Laurent Aimard zongoraművész lesznek.

A tavaszi New York-i és európai hangversenyek után az ünnepségsorozat május 16-án éri el csúcspontját, amikor Boulez Alben Berg Kamarakoncertjét dirigálja majd a Chicagói Szimfonikus Zenekar élén.