Csilla, Noémi

Együttműködik a Zeneakadémia és a Művészetek Palotája

2005.02.16. 00:00

Programkereső

A Zeneakadémia és a Művészetek Palotája február 15-én együttműködési megállapodást kötött. A Zeneakadémia a zenei kultúra ápolásában megszerzett 130 éves tapasztalatait adja át az újdonsült intézménynek: támogatja a Művészetek Palotáját zenei programjainak tervezésében, műsorainak összeállításában, és segíti nemzetközi kapcsolatainak kiépítését.

A megállapodás értelmében a Művészetek Palotája lehetőséget biztosít a Zeneművészeti Egyetem zenekarának, hallgatóinak és ifjú vendégművészeinek bemutatkozására, hazai és nemzetközi vizsgakoncertek megrendezésére. A két intézmény a jövőben közös rendezvényeket, szakmai programokat, nemzetközi zenei találkozókat szervez majd. A megállapodást Batta András, a Zeneakadémia rektora, és Kiss Imre, a Művészetek Palotájának vezérigazgatója írta alá.

9275b828-3fd3-4128-8a36-568cfddf5d60

Batta András az aláírást a következő szavakkal méltatta: „Mi, muzsikusok, ajándékként tekintjük az új létesítményt, hiszen bennünket, a mi produkcióinkat fogadja majd be, s vonzza magához a fiatalokat, a jövő közönségét. Szeretnénk minél hamarabb életet lehelni az új falak közé, szeretnénk megmutatkozni a jövő Budapestjének másik zenei centrumában. Azt kívánjuk, hogy az új hangversenytermekben is érvényesüljön a magyar zene világraszóló hagyománya. Legyen a Palota visszhangos fiatal, magával ragadó zenei tehetségeinktől, s legyenek a Palota barátai azok, akik a mi barátaink is, szerte a világon. Úgy gondoljuk, hogy ez a konszenzus példaadó lesz közéletünk valamennyi területén. Mi így értelmezzük Budapest határtalan lehetőségeit Európa nagyvárosainak sorában.”