Emma

Nekem mese

2005.02.18. 00:00

Programkereső

Különleges táncszínházi produkcióra kerül sor február 25-én és 26-án a Millenáris Fogadóban. A Tóth Marianna által rendezett és koreografált Nekem mese című produkció a zene és a tánc egyedi kapcsolatát mutatja be.
68efd0c7-c340-4372-b32c-6793adc869d3

„Célom a zene és a tánc kapcsolatának a megszokottól eltérő irányú használata. A darab alatt jelen idejű hangvezérlést használunk, tehát a zene az előadás alatt születik, előzetesen megtervezett koncepció alapján. Mozgásérzékelő szenzorokat használunk, amelyek egy táncos testén lesznek elhelyezve. Ezek paramétereit változtatva éri el a zenei szoftver kezelője, hogy megszülessék a muzsika a táncos mozdulatai által. Az érzékelő jelei rádióhullámon jutnak el a számítógépbe (nincsenek vezetékek), ezért van szükség egy adó-vevő megépítésére. Nem a zene inspirálja a mozgást, hanem fordítva; a táncos mozdulatai okoznak a zenében változásokat, illetve a mozdulatok komponálják magát a zenét. Ezáltal igazi összhang teremtődik vizuális és audiovizuális szinten. Minden mozdulat más jelentőséget és jelentést kap, mint amit általában megszoktunk. Nem válik öncélúvá a tánc, hanem harmóniában marad a mondanivalóval, s ezalatt a néző szeme elé tárul a zene születése is” – nyilatkozta a darabról Tóth Marianna.

A produkció előadói Halasi Márk, Kathi Sándor, Kertész Károly, Molnár Tibor, Nagy Csilla ésTóth Marianna lesznek. Jegyek elővételben 800, a program napján a helyszínen 900 Ft-ért vásárolhatók.